Aktuellt: Övrigt

Ö V R I G A  A K T I V I T E T E R

Här presenteras aktiviteter, förutom fester och resor, där medlemmar i Singelportens alla medlemsklubbar" är välkomna att bli med. Är Du intresserad, vänd Dig då i första hand via Din klubbs "Singelportskontaktperson" direkt till den arrangerande medlemsklubben i Singelporten.

VÄLKOMMEN !

P.S. Har Du några frågor eller förslag beträffande "Övriga Aktiviteter" presenterade i Singelporten, så hör gärna av Dig till

ordforande@singelporten.se


Singelportenovrigt
fre 22 jun, kl 10:45
Midsommarkryss till Älvsborgs fästning

På midsommarafton samlas vi kl. 10.45 vid Stenpiren i centrala Göteborg. Vi går ombord på vår båt som avgår 11.00 och under cirka två timmar kryssar vi ut i Göteborgs södra skärgård med härlig midsommarstämning ombord.

När vi sedan angör Älvsborgs Fästning, som ligger på Kyrkogårdsholmarna, väntar midsommarfirande för både stora och små. På ön får man vara med och resa midsommarstång runt kl. 13.30, alternativt gå en guidad tur på Älvsborgs Fästning (inkluderad i priset). När stången är rest och guidning är avslutad äter vi midsommarlunch och njuter av sommarens goda smaker. Kl. 15.00 startar dansen kring stången med musik och underhållning och alla får vara med i detta traditionella firande. Vid kl. 17.00 är det dags att tacka Älvsborgs Fästning för den här gången och kryssa tillbaka mot Göteborg.

I priset 750 kr ingår båttur med kaffe och smörgås · midsommarfirande · midsommarlunch · guidad tur på Älvsborgs Fästning. Bokning hos Rolfs flyg och buss tfn 031–55 00 00.Värdklubb: Club Papillon , Göteborg

lör 21 jul, kl 07:30
Resa till Dresden Spreewald

Skogsområdet Spreewald som folkslaget sorberna förvandlat till ett nätverk av kanaler är en fantastisk naturupplevelse. Dresden är en stad fylld av magnifika barockbyggnader som Frauenkirche och Zwingen. Under resan upplever vi även porslinsstaden Meissen och Sachsiska vinvägen.
 
Dag 1.  Hemorten - Berlin
Vi åker genom södra Sverige och Danmark. Därefter tar vi färjan Gedser–Rostock som tar strax under två timmar och där det finns möjlighet att äta ombord. Vi reser därefter vidare söderut och kommer under kvällen till vårt hotell i utkanten av Berlin. Middag på hotellet efter ankomst.

Mer info om resan på www.rolfsbuss.se/Tyskland.
 
I priset 4.775 kr tillägg enkelrum 525 kr ingår buss t/r · 4 övernattningar i dubbelrum · 4 frukostar · 4 middagar båttur med lunch · alla utflykter · reseledare. Resevaluta Euro.
 
Bokning hos Rolfs flyg och buss tfn 031–55 00 00. Vi är som vanligt ”Svantes Grupp".Värdklubb: Club Papillon , Göteborg

mån 6 aug, kl 07:30
Resa till Österrike-Saalbach

I Österrikes vackraste landskap ligger den underbara orten Saalbach. Här finns natursköna vandringsleder och alplandskap. Med linbanorna kan man komma upp till 2 000 meters höjd. 
Dag 1. Hemorten -Hannover
Vi åker genom södra Sverige och Danmark. Därefter tar vi färjan Rödby-Puttgarden som tar 45 minuter. I Tyskland fortsätter vi till utkanten av Hannover. Där vi checkar in på vårt hotell. Dagen avslutas med en gemensam middag (På denna resa gör vi bl.a. besök i Örnnästet och Salzburg).

Mer info om resan finns på www.rolfsbuss.se/Österrike. I priset, 6175 kr tillägg enkelrum 1095 kr ingår, buss t/r 7 övernattningar i 
dubbelrum, 7 frukostar, 7 middagar utflykter till Grossglockner och Salzburg, Reseledare. Utflykten till Örnnästet kostar 235 kr och föranmäls inför resan. 

Om någon/ några känner sig frestade att följa med på resan, ring Rolfs flyg och buss 031-55 00 00 och boka. Vi är som vanligt ”Svantes grupp”.Värdklubb: Club Papillon , Göteborg

ons 8 aug, kl 07:30
Alaska - Sten- och blomsterträdgården på Nord Långö

Följ med på en resa där vi utforskar Hilma Svedals Alaska på Nord Långö utanför Strömstad och tar del av hennes fascinerande livshistoria. Hon sökte lyckan i Alaska i USA under guldrushen, levde ensam i vildmarken i femton år och återvände sedan till Sverige där hon uppförde sitt livsverk. Vi njuter även av Dan Lexös matlagningskonst och beundrar hällristningar från bronsåldern.

  • Avresa med buss från Göteborg kl. 07.30.
  • Båt från Strömstad till ön Nord Långö.
  • Besök på Alaska med förmiddagskaffe med en smörgås.
  • Fortsättning till Resö, där vi äter en lunch hos stjärnkocken Dan Lexö.
  • Vidare till Vitlycke där vi beundrar hällristningarna som är ett av Unescos världsarv.
  • Tillbaka till Göteborg cirka kl. 18.30.
Mer info om resan på www.rolfsbuss.se/dagstur/alaska. Pris 895 kr. Bokning hos Rolfs Flyg och Buss tfn 031-55 00 00. Ange grupp "Barbro".Värdklubb: Club Papillon , Göteborg