Aktuellt: Övrigt

Ö V R I G A  A K T I V I T E T E R

Här presenteras aktiviteter, förutom fester och resor, där medlemmar i Singelportens alla medlemsklubbar" är välkomna att bli med. Är Du intresserad, vänd Dig då i första hand via Din klubbs "Singelportskontaktperson" direkt till den arrangerande medlemsklubben i Singelporten.

VÄLKOMMEN !

P.S. Har Du några frågor eller förslag beträffande "Övriga Aktiviteter" presenterade i Singelporten, så hör gärna av Dig till

ordforande@singelporten.se


Singelportenovrigt
mån 29 apr,
Resa till Wien (med flyg från Landvetter)

Följ med på en upplevelserik resa till Europas hjärta. Vi besöker Wien. En stad att uppleva med alla sinnen.

Dag 1. Hemorten – Wien 
Vi flyger till Wien vid lunchtid och anländer under tidig eftermiddag. Vid ankomst tar vår reseledare med oss till vårt hotell, Leonardo Hotel Vienna, för incheckning. Här ska vi bo fyra nätter. Hotellet ligger mycket centralt, i distriktet Mariahilf, nära den stora shoppinggatan Mariahilfer Straße. På kvällen bekantar vi oss med varandra under en gemensam middag på hotellet. 

Wienervalskonsert en av Wiens höjdpunkter. På kvällen besöker vi Wiener Kursalon i stadsparken. Här ser vi en klassisk konsert med wienervalsuppträdande. Biljetter förbokas och betalas innan avresa. Pris 475 kr. (Denna ”turistgrej”) Står jag över.

Ett besök på Kunsthistorische museum och på slottet Schönbrunn står högt på mitt besök i Wien. Museet har en världens största samlingar av äldre konst. Vill någon / några följa med till museet och Schönbrunn (visningen av Schönbrunn har jag bokat).

I priset, 5995 kr, tillägg enkelrum 1375 kr, ingår flyg t/r, 4 övernattningar i dubbelrum, 4 frukostar en middag. Utflykter enligt program – reseledare. Mer info om resan och bokning på www.rolfsbuss.se/Österrike. Tfn 031-55 00 00. Vi är som vanligt 
”Svantes grupp”.



Värdklubb: Club Papillon , Göteborg

tor 16 maj, kl 07:00
Dagstur Snapphanebygden - Konst och historia i Nordöstra Skåne

Gränstrakterna i nordöstra Skåne har genom åren varit skådeplats för många obarmhärtiga strider mellan Sverige och Danmark. Följ med oss till dessa bygder och ta dela av det vackra landskapet och en och annan skröna om det mytomspunna snapphanarna. Vi besöker även Wanås konst som blir en del av det moderna inslaget i denna historiska tur.

Vi följer västkusten söderut. I trakterna norr om Halmstad stannar vi till för morgonfika på Kvibille gästgivargård. Resan går sedan österut genom Halland och Småland, och slutligen når vi Skåne. Vårt första stopp i snapphanarnas trakter blir Wanås konst. Här möts konst och natur men även historia och snapphanar. I parken finner vi nämligen snapphaneeken där det sägs att många snapphanar slutade sina liv genom att bli hängda från dess grenar.

Mer info om resan på www.rolfsbuss.se/dagsturer.

I priset, 895 kr ingår: Buss t/r förmiddagsfika på Kvibille gästgivargård. Introduktion och inträde Wanås konst, guidning Hovdala slott, buffélunch inklusive dryck och kaffe, reseledare.

Bokning hos Rolfs flyg och buss tfn 031–55 00 00. Vi är som vanligt ”Svantes grupp”.



Värdklubb: Club Papillon , Göteborg

lör 7 sep,
Resa till Gardasjön med flyg från Landvetter

I norra Italien ligger den vackra Gardasjön, omgiven av höga berg. Vattnet är azurblått och utomordentligt klart. De gamla städerna belägna vid stranden är typiska för denna trakt med sina smala gränder och charmiga stadskärnor. Under vår resa gör vi spännande utflykter och provar vin, olivolja och ost. (En utflykt till Venedig ingår i denna resa).

Dag 1. Hemorten–Gardasjön 
Vi flyger till Milano. Vår reseledare tar oss till vår buss och vidare till Gardasjön. Vi checkar in på Hotel Alla Torre i Garda. På kvällen äter vi gemensam middag.

Mer info om resan på www.rolfsbuss.se/Italien. Bokning hos Rolfs flyg och buss tfn 031-55 00 00. I priset 9.895 kr tillägg enkelrum 1.395 kr ingår flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 7 middagar utflykter enligt program. Resevaluta Euro.

Vi är som vanligt ”Svantes grupp”. 



Värdklubb: Club Papillon , Göteborg